SPORTUL SLABESTE?

734842_568827383128548_1345992546_nSportul nu slabeste….. dar contribuie la pierderea kilogramelor excedentare.Prin practicarea unei activitati fizice se ard calorii, iae organismul este nevoit sa apeleze la rezervele sale de grasime.Astfelse explica de ce unele persoane slabesc doar facand sport , fara a urma un regim.Impreuna cu un stil de alimentatie sanatos atat ca aport de nutrienti cat si orara alimentar corect miscarea va ofera inca un avantaj: mareste proportia de masa musculara .Intretinerea acesteia necesita mai multa energie (chiar si in stare de repaus sau de somn) decat intretinerea masei corporale grase ; de aceea persoanele musculoase adr mai multe calorii decat cele firave  , cu aceiasi greutate.

Pentru a slabi, este de preferat sa practicati un  sport de rezistenta , care cere un efort  mediu , pe o perioada mai lunga. De ce? Fiindca organismul isi procura energia in primul rand din rezervele de glicogen (zaharurile stocate in muschi si in ficat ). Cand aceste rezerve se termina ( aproximativ dupa o jumatate de ora ) apeleaza la cele de grasime.

Unele persoane nu indraznesc sa inceapa o activitate sportiva de teama ca apetitul le va creste necontrolat.Daca vi se face foame nestapanit dupa ce practicati o activitate sportiva  , motivul este unul singur : nu macati suficient la masa dinaintea efortului fizic (mic dejun sau pranz)In loc sa va aruncati asupra unor alimente grase si dulci dupa activitatea fizica , mancati mai bine inainte de acesta un Shake Formula 1 cu 2 linguri de Pudra Proteica  . Iar  dupa antrenament  un Baton Proteic.16852_1296768652209_2148424_n

Studiile au demonstrat ca persoanele cu o activitate fizica slaba sau chiar de loc  , mananca mai  mult decat cele care parctica sport  moderat , fiind deci mai susceptibile sa se ingrase.Sa nu uitam ca organismul consuma cu atat mai multa energie pentru intretinerea masei corporale slabe, cu cat masa musculara este mai volulminoasa.

Nu sunteti o persoana sportiva;ce este de facut? Daca idea de a practica o activitate sportiva nu va atrage catusi de putin , pacat , fiindca stiti deja ca dezvoltarea masei musculare accentueaza metabolismul de repaus .Totusi , puteti consuma cateva calorii excedentare folosindu-va de mici viclesuguri :

-Procurati-va o bicicleta medicinala pentru ca inclusiv pe vreme urata sa puteti practica o activitate sportiva(eu personal cum vine caldura o mut afara , locuiesc la casa  cu gradina)

-Lasati automobilul in garaj , cu exceptia cazurilor de forta majora.

Cumparati-va un caine si… trebuie sa il scoateti la plimbare  de trei ori pe zi.

Renuntati la lift in favoarea treptelor

Exercitiile nu au efect doar asupra corpului ci si a psihicului ,  devenim mult mai echilbrati . Cu alte cuvinte activitatea fizica ne mentine  tineri cu o  stare de bine si fizic si mental.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: